Департамент по расследованию особо важных дел в сфере экономики Генпрокуратуры проводит обыски в офисных помещениях группы компаний S. Group, которые находятся в городе Днепр.

Об этом в Facebook написала пресс-секретарь Генпрокурора Украины Лариса Сарган.

По ее словам, обыски проводятся в рамках уголовного производства по фактам уклонения от уплаты налогов в особо крупных размерах (ч. 3 ст. 212 УК Украины), покушения на присвоение чужого имущества в особо крупных размерах, а именно 110 млн гривен (ч. 5 ст. 191 УК Украины) и служебного подлога (ст. 366 УК Украины).

Основателем S. Group является народный депутат от Радикальной партии Сергей Рыбалка.

sarg

Как написал сам Рыбалка в Facebook, “представители Генпрокуратуры и СБУ ворвались в офис Днепропетровского областного отделения Радикальной партии Олега Ляшко и в центральный офис корпорации S. Group, которая принадлежит его семье”.

По словам нардепа, обыски проводятся дома у одной из сотрудниц корпорации Галины Елисеевой, а также у его штатного помощника Карины Бабий. “Это четвертый обыск за последние три года. Это происходит каждый год”, – отметил Рыбалка.

ryb

Влада розпочала чергову хвилю незаконного тиску на опозиційного політика! Сьогодні представники Генпрокуратури та СБУ вдерлися в офіс Дніпропетровського обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка та в центральний офіс корпорації S.Group, яка належить моїй родині. Проводять обшуки вдома у співробітниці корпорації Галини Єлисеївої, у якої двоє маленьких немовлят. Проводяться обшуки у мого штатного помічника, як народного депутата, Каріни Бабій. Я сьогодні перебуваю у Дніпрі. У мене були заплановані на сьогодні прийом громадян, нарада з депутатами Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії, а також з партійним активом. Усі ці заходи зірвано. Це четвертий обшук за останні три роки. Це відбувається щороку. А почалося – за часів Януковича, коли вся корумпована владна машина намагалася віджати бізнес моєї родини. Сьогодні вони хочуть зламати опозиційного політика. Упевнений, що це робиться напередодні чергових важливих голосувань у парламенті. Ознайомившись із постановою про обшук, стає зрозумілим, що ця влада діє як і попередня. Нічого не змінилося. Повне свавілля та беззаконня. Як привід для тиску використовуються старі сфальсифіковані справи, відкриті ще за режиму Януковича. Це абсурд! Їх було закрито за відсутністю будь-якого складу злочину. Тоді шукали-перешукали та нічого не знайшли! Тепер у них стоїть завдання щось знову сфабрикувати! Корпорація S.Group – український виробник, вона старанно сплачує податки, та створює робочі місця у такий складний для всієї економіки час. Те, що сьогодні відбувається, однозначно є політичним тиском на мене, як представника опозиційної Радикальної парті, на всю партію за нашу принципову позицію. За мою критику, як голови фінансового комітету Верховної Ради, дій Національного банку. За нашу принципову позицію по змінам до Кримінально-процесуального Кодексу, які хоче сьогодні протягнути Генеральна прокуратура для того, аби кожного зустрічного можна було без суду та слідства посадити до в’язниці.

Опубліковано Сергієм Рибалкою 17 лютого 2017 р.

В комментарии агентству “Интерфакс-Украина” Лариса Сарган подчеркнула, что в данных действиях сотрудников ГПУ отсутствует какой-либо политический контекст.

Группа компаний S. Group – объединение украинских предприятий, производящих продукты питания и товары для дома. Группа является одним из ведущих в Украине производителей снековой продукции (арахис, фисташки, тыквенные семечки, картофельные чипсы и т. д.), а также является крупным экспортером в страны Средней Азии и Ближнего Востока.

Прокуратура Днепропетровской области подозревает корпорацию S.Group в уклонении от уплаты 145 млн грн. налогов, а также в намерении мошенническим путем завладеть средствами компании “АТБ-маркет” на 110 млн грн.