130 тисяч військових із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву й у разі загострення ситуації на Донбасі готові повернутися до строю.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час виступу на військовому параді з нагоди 26-ї річниці незалежності України сьогодні в центрі Києва, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Двісті тисяч пройшли через шість хвиль мобілізації. Вже близько ста тисяч зараз добровольцями пішли служити за контрактом. 130 тисяч воїнів із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву. Й у разі загострення ситуації готові швидко повернутися до строю”, – заявив Президент.

Також Президент наголосив, що рівень боєздатності української армії значно підвищився, і Україна готова дати відсіч агресору у разі наступальних дій.

“Ми шукаємо і знаходимо асиметричні та ефективніші рішення, щоб в тривалій історичній перспективі стримувати російську армію – найбільшу в Європі і третю в світі”, – додав Петро Порошенко.

“Україна готова дати жорстку військову відсіч агресору в його спробі піти у наступ. Але все ж таки ми виходимо із пріоритетності мирного, дипломатичного, політико-правового шляху повернення Донбасу та Криму”, – також наголосив Президент.

В Україні сьогодні, 24 серпня 2017 року, відзначають День Незалежності. Державне свято відзначається щороку на честь прийняття Верховною Радою УРСР постанови та Акту проголошення незалежності України.
Головна подія святкування Дня Незалежності – військовий парад на Хрещатику. Перший парад до цієї дати було проведено в 1994 році.