Президент України Петро Порошенко та міністр оборони США Джеймс Меттіс обмінялися думками щодо посилення міжнародної присутності на Донбасі.

Про це заявив Петро Порошенко під час спільного брифингу в Києві.

“Під час переговорів з Джеймсом Меттісом ми розглянули питання протидії агресії Росії проти України. Це ключова тема і наш спільний виклик. Ми обговорили розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі”, – заявив Петро Порошенко.

Крім того, Глава держави висловив вдячність американським партнерам за ефективну військову допомогу Україні.

Візит Міністра оборони США Джеймса Меттіса надзвичайно важливий і для України, і для нашої спільної боротьби за цінності Вільного Світу. Під час переговорів з Джеймсом Меттісом ми розглянули питання протидії агресії Росії проти України. Це ключова тема і наш спільний виклик. А головне – ми скоординували наші підходи до того, як діяти далі з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Вдячний пану Меттісу за вчасний візит та рішучу налаштованість і надалі розвивати наше співробітництво.

Опубліковано Петром Порошенком 24 серпня 2017 р.

Президент України Петро Порошенко має намір презентувати ідею введення миротворців на окупований Донбас на сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку у вересні поточного року.
Президент України Петро Порошенко 7 червня провів зустріч з чинним головою ОБСЄ, федеральним міністром Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Себастьяном Курцом, в ході якої закликав його активізувати консультації з розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.