США і надалі будуть надавати Україні допомогу в оборонному секторі і розраховують на повну імплементацію нашою країною стандартів НАТО.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс в ході брифінгу після перемовин з Президентом України Петром Порошенком. Трансляцію брифінгу вів телеканал “112 Україна”.

“Ми й надалі зобов’язуємося надавати вам допомогу у ваших зусиллях із захисту вашої країни та народу України. Ми підтримуємо українські зусилля, спрямовані на реформування оборонного сектору, сектору безпеки відповідно до міжнародних стандартів, завдяки чому Збройні сили України стають більш ефективними й кращими захисниками народу України”, – зазначив Меттіс.

Він додав, що США очікують “повної імплементації стандартів НАТО”. Коментуючи агресію РФ стосовно України, голова Пентагону запевнив, що Вашингтон й далі чинитиме тиск на Москву, щоб змусити її виконувати Мінські домовленості.

“Союзники США будуть і далі тиснути на Росію, щоб змусити її до поваги Мінських угод доти, доки РФ не піде належним шляхом. США взяли на себе зобов’язання щодо політичних, дипломатичних зусиль із розв’язання конфлікту (на Донбасі – ред..)… Держсекретар США Рекс Тіллерсон наголосив ще у липні, що США будуть наполягати на відновленні територіальної цілісності й також гарантуванні безпеки всіх громадян України, незалежно від їхньої національності, етнічного походження чи релігійних переконань. Ми в США розуміємо ті стратегічні виклики, що виникають разом із російською агресією. Ми вимагаємо дотримання широко прийнятих міжнародних норм для того, щоб не порушувати стан стабільності, який був створений після Другої світової війни”, – наголосив Меттіс.

6 серпня радник президента США Дональда Трампа з нацбезпеки Герберт Макмастер розповів про можливі поставки зброї для українських військових, які борються за територіальну цілісність на сході країни.
У травні посол України в США Валерій Чалий повідомив, що проект федерального бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає допомогу Україні по низці програм, у тому числі можливість надання летального зброї.