Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав Україну із 26-ою річницею Незалежності і пообіцяв продовжувати надавати всебічну підтримку.

Про це повідомляє прес-служба прем’єр-міністра Канади.

“Сьогодні уряд Канади підтверджує свою повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також зусиль України із розвитку демократії, верховенства права та сталого економічного розвитку”, – наголосив Трюдо.

Він додав, що прагне продовжувати взаємовигідну співпрацю з Україною, зокрема у сфері торгівлі.

“Канада із нетерпінням очікує на продовження тісної співпраці з Україною у сферах спільного інтересу, в тому числі у імплементації Угоди про вільну торгівлю, яка набула чинності 1 серпня”, – зауважив прем’єр-міністр.

Трюдо також наголосив на внескові українсько-канадської громади до розбудови різноманітної та інклюзивної Канади.

“Від імені усіх канадців ми з дружиною бажаємо усім, хто відзначає це свято, радісного Дня Незалежності”, – зазначив прем’єр-міністр.

Він також додав українською мовою: “Слава Україні!”.

Трюдо

Президент Петро Порошенко отримав привітання від президента США Дональда Трампа з нагоди 26-ї річниці Незалежності України.
24 серпня на Майдані Незалежності хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час проведення АТО українських воїнів та мирних жителів.
24 серпня Президент Петро Порошенко присвоїв високе звання Герой України ще двом військовослужбовцям – Василю Тарасюку та Євгену Лоскоту.