Представители военной контрразведки Операции объединенных сил поймали боевика террористической организации “ДНР”, собиравшего разведывательную информацию на подконтрольной украинским властям территории.

Об этом в Facebook сообщает пресс-служба штаба ООС.

Задержанным оказался житель города Мариуполь, который в 2014 году присоединился к незаконным вооруженными формированиям, после чего был направлен боевиком с позывным “Итальянец” на контролируемую Украиной территорию для сбора разведывательной информации.

“Оперативники военной контрразведки определенное время держали шпиона под наблюдением, что сделало невозможным сбор и передачу им ценной информации для своих кураторов”, – сообщает штаб.

По статье 258-3 Уголовного кодекса Украины (“Создание террористической группы или террористической организации”) было открыто уголовное производство.

Військовою контррозвідкою Об’єднаних сил викрито шпигуна

Військовою контррозвідкою Об’єднаних сил викрито чергового шпигуна «ДНР». Співробітники СБУ зі складу Об’єднаних сил продовжують заходи з припинення діяльності агентів та інформаторів незаконних збройних формувань. Так, в результаті проведеної представниками військової контррозвідки Об’єднаних сил спецоперації затримано мешканця міста Маріуполь, який у 2014 році приєднався до бойовиків терористичної організації «ДНР» та зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків. Згодом він був направлений бойовиком з позивним «Італієць» на територію підконтрольну Україні для збору розвідувальної інформації. Оперативники військової контррозвідки певний час тримали шпигуна під наглядом, що унеможливило збір та передачу ним цінної інформації для своїх кураторів. У рамках відкритого 08.06.2018 слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України «Створення терористичної групи чи терористичної організації» тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Враховуючи те, що шпигун не встиг нанести шкоду інтересам України, розкаявся у своїх протиправних діях та співпрацює з слідством, він може прийняти участь у спеціальній програмі Служби безпеки України «На тебе чекають вдома», в рамках якої здійснюються заходи щодо звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях т.зв. «ДНР/ЛНР».

Опубликовано Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation 8 июня 2018 г.

10 апреля в Бахмутском районе Донецкой области бывший пособник боевиков решил добровольно сдаться правоохранителям.
21 апреля в Донецкой области был разоблачен действующий прокурор, который в 2014 году сотрудничал с боевиками террористической организации “ДНР” и нес “службу” на одном из блокпостов террористов.