Товарообіг між Україною і Сполученими Штатами Америки трохи більше ніж за рік зріс на 70%.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з радником президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном. Трансляція зустрічі здійснювалась на Facebook-сторінці Глави держави.

“Наш товарообіг за цей короткий час – трохи більше ніж за рік зріс на 70%. Жодна країна світу не демонструє такого зростання. І це реалізація моїх домовленостей у Білому домі минулого року, яких ми досягли з президентом Дональдом Трампом. Це і американське вугілля на українських станціях, це і американське ядерне паливо, це і інвестиції у будівництво заводу з ядерних сховищ, і американські аграрні інвестиції, і контракт з General Electric. Мені приємно, що вугілля з Пенсильванії везуть локомотиви з Пенсильванії”, – зазначив Порошенко.

Президент висловив переконання, що існують можливості для подальшого розширення співпраці із США.

“Впевнений в тому, що зараз ми можемо здійснити додаткові кроки із розширення співпраці”, – заявив Порошенко.

Зустріч із радником з нацбезпеки Президента США Джоном Болтоном

Тішуся що на бруківці Хрещатика ми бачили разом з нашими солдатами воїнів США, Великої Британії, Естонії, Латвії, Литви, Канади, Румунії й інших країн НАТО. Це символ нашої співпраці і мені приємно, що по праву руку від мене стояв радник з нацбезпеки Президента США Джон Болтон. Вдячний нашим партнерам за кримську декларацію, яка чітко продемонструвала позицію США щодо незаконно анексованого Росією окупованого Криму. Санкції США є мотивацією для Росії повернутися у цивілізоване суспільство. Наголошую, ці санкції є ефективними! Санкції заставляють Москву платити велику ціну за брутальне порушення міжнародного права, яке вона здійснює. Візит Джона Болтона у цей день – яскраве свідчення потужної підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні.

Опубліковано Петром Порошенком П’ятниця, 24 серпня 2018 р.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з радником президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном заявив, що агресію Росії зможе зупинити лише об’єднана позиція всього цивілізованого світу с лідерством Вашингтону.
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у серпні підписав оборонний бюджет країни на 2019 фінансовий рік. На витрати на національну оборону США закладені 716 млрд доларів. Крім того, 250 млн доларів передбачено на допомогу Україні в галузі безпеки.