Про це повідомляють #Букви.

У середу, 18 серпня, Фесенко розповсюдив у Facebook інформацію з анонімного Telegram-каналу “Карточный Офис”. В ролику, опубліковано на каналі, стверджується, що нібито охорону Петра Порошенка здійснює фірма “Шторм”, яка належить Вікторові Чорному, нардепу “Опозиційної платформи — За життя”, одним з лідерів якої є Віктор Медведчук. 

Фесенко переконує, що це — “ще один факт, який підтверджує наявність тісних неформальних і неофіційних зв’язків між Порошенком і Медведчуком”.

Утім охоронна фірма вже спростувала розповсюджену анонімним каналом, а згодом — Фесенком інформацію.

Директор  ТОВ “Детективна охоронна компанія “Шторм” Іван Бойченко висловив переконання, що така інформація розповсюджується для політичної провокації.

“Ряд ЗМІ поширюють брехливу інформацію про те, що нібито детективна охоронна компанія “Шторм” 30 липня 2021 року забезпечувала безпеку колишнього президента України Петра Порошенка. Ця інформація не відповідає дійсності! Ні в цей день, ні в будь-якій іншій ДОК “Шторм” не здійснювала охорону народного депутата Порошенка і членів його родини. Більш того, він ніколи не звертався до нас з подібним проханням!”, — написав Бойченко на своїй сторінці в Facebook.

Стосовно розповсюджених кадрів з автівками охоронної фірми Бойченко зазначив, що вони “є результатом монтажу або зроблені в інших місцях”.

Депутат VIII скликання Олександр Черненко звернув увагу на розповсюдження Фесенком фейку.

Утім політолог останній не визнав помилку. На момент публікації допис Фесенка не був видалений чи виправлений.

Раніше #Букви розповідали про роль Фесенка у розповсюдження дезінформації в соцмережах в матеріалі “Як ботоферми влади підтримують Зеленського та знищують його опонентів”.