16 та 17 червня у київському Будинку кіно пройшов 5-й Міжнародний кінофестиваль “Світло”, започаткований у 2013 році Всеукраїнською громадською організацією “Спілка християнських письменників України” як майданчик для популяризації світлого, надихаючого кіно.

Цьогоріч програма кінофестивалю переважно складалася з робіт українських режисерів, що з радістю відмічали організатори, члени журі і, навіть, глядачі.

фестиваль Свитло

фестиваль Свитло

фестиваль Свитло

фестиваль Свитло

фестиваль Свитло

Показ конкурсних робіт відбувався в два дні. Незважаючи на спекотну погоду, червона зала Будинку кіно була заповнена. Серед глядачів були і діти, і молодь, і люди похилого віку. Це говорить про те, що “Світло” – це дійсно фестиваль для сімейного перегляду, який формує в суспільстві попит на світле мистецтво, зокрема, кіно.

Фільмом–відкриттям цього року стала іронічна стрічка “Герой мого часу” режисерки Тоні Ноябрьової. На кінофестивалі також демонструвалися ігрові та документальні короткі метри, анімаційні роботи та соціальні ролики, в яких були порушені актуальні теми сьогодення – допомога іншим, людяність, любов, цінність стосунків, все те, що не купиш ні за які гроші.

Завершився кінофестиваль “Світло” нагородженням переможців та дипломантів, яких визначало як професійне, так і глядацьке журі.

Зі списком переможців можна ознайомитися на сайті кінофестивалю.