Сегодня сильный ливень затопил улицы Ровно.

Об этом сообщает пресс-центр ГУ ГСЧС в Ровенской области.

На подтопленных улицах спасатели эвакуировали 43 автомобиля. Проводятся работы по откачке воды из подвалов админзданий, в частности, спасатели работают в роддоме, больницах, поликлиниках, областном архиве, музее и библиотеке.

ливень_ровно

ливень_ровно

ливень_ровно

116 липня

В соцсетях люди публикуют видео, где видно, что воды набежало по пояс, в городе временно останавливали движение троллейбусов.

Заместитель начальника УЖКХ Ровно Владимир Лапюк в комментарии “UA:Рівне” заявил: “На наш весь город, на триста с лишним километров улиц, всего 29 километров канализаций и то те, которая делалась в незапамятные времена. Город развивается, площади заасфальтированные увеличиваются. Вода раньше хоть в почву уходила. Сейчас идет по твердому покрытию к сливам. И куда она деваться? Просто пропускная способность этих труб не справляется”.

У Рівному злива затопила під’їзд

Ще одне відео про зливу, яке заслуговує на окрему публікацію. Його надіслала Суспільному читачка, така картина була у будинку на Мазепи,29. Обставини цієї події ми з’ясуємо та повідомимо згодом. Тим часом кілька фактів про наслідки сьогоднішньої зливи: – станом на 15:40 у Рівному рятувальники витягли 43 автомобіля, які затопило дощем. – речник ГУ ДСНС Дмитро Мельник повідомив, що підтоплено, зокрема, обласні музей та архів, а також перинатальний центр. – заступник начальника УЖКГ Рівного Володимир Лапюк прокоментував наслідки зливи так: «На наше все місто, на триста з лишнім кілометрів вулиць, всього 29 кілометрів каналізацій і то та, яка робилася в незапам’ятні часи. Місто розбудовується, площі заасфальтовані збільшуються. Вода раніше хоч в грунт входила. Зараз іде по твердому покриттю до зливових. І де вона має діватися? Просто пропускна спроможність цих труб, які клали колись, не справляються» – провідна синоптикиня обласного гідрометцентру Тетяна Пророк розповіла, що станція в аеропорту показала 13 міліметрів опадів, а показник від 15-ти міліметрів означав би, що випала півмісячна норма (метеостанція Сарни не зафіксувала опадів, у Дубно зафіксували 2 міліметра. У Хмельницькому показник – 16 міліметрів). Однак Тетяна Пророк додала, що на околиці Рівного на метеостанції злива була меншою, а у середмісті цей показник, скоріш за все, вищий, проте у Рівному кількість опадів не міряють. І додала, що завтра місцями будуть короткочасні дощі, а наступні дні – потепління до +32 та без істотних опадів.

Опубліковано UA: Рівне Пʼятниця, 26 липня 2019 р.

Досталось и краеведческому музею. Там подтопило пушки и деревянную сельхозтехнику.

ливень_ровно

Фото: ГСЧС Украины и “UA:Рівне”

По словам и. о. директора краеведческого музея Татьяны Самсонюк, в помещении музейных фондов сотрудники принялись просушивать археологические находки. Вода просочилась сквозь потолок и замочило весь стеллаж. Здесь хранились находки из раскопок в Хренники и в Клеванском костеле в 2017 году.