Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МТОТ) до Дня Незалежності України запустило всеукраїнську кампанію “Посада: простий українець”. Серед привітань кожне друге – з побажаннями миру.

Про це повідомила прес-служба Уряду.

Зазначається, що українське суспільство втомилося від конфлікту і вже готове до діалогу про мир.

“Рівень довіри в громадах по всій території України досить високий, українці найбільше довіряють один одному: друзям, сусідам, колегам на роботі. Високий рівень довіри один до одного спостерігається як на сході, так і на заході, як на півночі, так і на півдні України”, – зазначив голова МТОТ Вадим Черниш.

Так, протягом тижня українці вітали одне одного через сайт, створюючи листівки із привітаннями.

В кампанії взяли участь люди з усіх куточків України, в тому числі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим – люди ділилися привітаннями у соцмережах і месенджерах.

Крім того, до привітань долучилися відомі українці, а саме: ФК “Шахтар”, “Динамо”, “Маріуполь”, письменники Юрій Андрухович, Олександр Ірванець, телеведучий Ігор Кондратюк, журналістка та посол доброї волі ООН Лариса Денисенко, гурт “Сестри Тельнюк”, PaniValkova та інші.

“Через привітання з Днем Незалежності ми постаралися створити умови для того, щоб проста людина з однієї групи змогла розпочати діалог з людиною з іншої групи. І ми побачили дуже цікаві тенденції. По-перше, на наше прохання в кампанію включилися дуже багато обласних адміністрацій, органів місцевої влади. Вони надали свої інформаційні майданчики, щоб усі люди могли побачити, що є такий інструмент — спеціальний сайт-конструктор для привітання України і один одного з Днем Незалежності. По-друге, за допомогою цієї кампанії ми маємо змогу зрозуміти, що таке Незалежність для українців, яких досягнень вони очікують від держави, чого вони прагнуть досягти в цій державі, а також побачити з кого ж ця держава створена. Наше суспільство складається з індивідуальностей, особистостей, які, через різноманітні конфлікти та штучно створені політичні перепони, не завжди мають можливість спілкуватися між собою. Важливо почути один одного, тримати діалог між групами, між регіонами, в тому числі через дуже сміливі привітання з тимчасово окупованих територій”, – підкреслив Вадим Черниш.

вітання1

вітання2

вітання3

вітання4

вітання5

вітання6

вітання7

вітання8

вітання9

вітання10

вітання11

вітання12

вітання13

вітання14

Фото: ua27.mtot.gov.ua

17 серпня повідомлялося, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України запустило сайт-конструктор, через який українці, в тому числі і ті, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, привітати один одного зі святом.