2 та 3 лютого вже втретє найсильніші атлети України та країн ближнього зарубіжжя зібралися у столичному комплексі “АККО Інтернешнл” для того аби позмагатися за звання найкращого кросфітера Kyiv Battle 2019.

У відбірковому турі взяло участь майже 400 атлетів. Серед них були українці та представники із 14 країн світу, таких країн як Польща, Велика Британія, Туреччина та інші.

Цього року вперше перемогу одержав іноземний спортсмен – 21-річний Ульдіс Упеніекс із Латвії, який наразі посідає 12 місце у рейтингу 2018 Reebok Crossfit Games Europe Regional.

Kyiv Battle 2019

Під час турніру учасникам було запропоновано п’ять комплексів вправ для професіоналів та чотири для аматорів. Комплекси включали підтягування махом, ходьбу на руках, виходи на кільцях та турніку, підйоми корпусу на римському стільці, вправи на гребному тренажері та інше. Саме завдяки такому різноманіттю вправ можна визначити підготовку атлетів до виконання різного ступеню складності вправ та витривалості.

За підсумками першого дня лідерські позиції впевнено тримали Ульдіс Упеніекс та Мар’яна Федоренко в категорії “Професіонали”, Коваленко Артем та Васьків Ірина в категорії “Аматори”. Проте для деяких атлетів цей день змагань став останнім, адже лише 40 атлетів із категорії “Професіонали” та 40 із “Аматори” були допущені до другого дня турніру.

Kyiv Battle 2019

Другий день був не менш напруженим та емоційним за перший: запекла боротьба почалась вже з першого комплексу вправ і тривала до останньої секунди змагань, проте лідери першого дня впевнено тримались на своїх позиціях. А от справжня боротьба тривала у чоловіків професіоналів за друге місце: Володимир Тисанюк та Сергій Гуменюк йшли пліч-о-пліч майже увесь турнір. Володимир тримався впродовж трьох комплексів на другому місці, але вже після четвертого його конкурент Сергій Гуменюк посунув його на третю сходинку рейтингу.

Серед жінок професіоналів напруженої боротьби за перше місце не було, адже Мар’яна Федоренко із самого початку змагань здобула високі бали, і навіть отримання “нуля” за виконання останньої схеми не завадило їй залишити конкуренток позаду та стати триразовою переможницею Kyiv Battle.

Kyiv Battle 2019

Переможцями в категорії “Професіонали” стали:

Чоловіки:

1-е місце – Ульдіс Упеніекс (474 бали)
2-е місце – Гуменюк Сергій (428 балів)
3-е місце – Тисанюк Володимир (416 балів)

Жінки:

1-е місце – Мар’яна Федоренко (429 балів)
2-е місце – Григоревська Алла (419 балів)
3-е місце – Кропивець Світлана ( 398 балів)

Переможці в категорії “Аматори”:

Чоловіки:

1-е місце – Коваленко Артем (372 бали)
2-е місце – Стриженок Дмитро (319 балів)
3-е місце – Берест Костянтин (319 балів)

Жінки:

1-е місце – Тишковець Ольга (335 балів)
2-е місце – Тоцька Яна (331 бал)
3-е місце – Березуцька Олександра (330 балів)

Протягом двох днів турнір відвідало приблизно 4 000 глядачів, серед яких були помічені: телеведучий та продюсер Олексій Дівєєв-Церковний, український атлет і телеведучий, президент “Федерації стронгменів України” Сергій Конюшок, радіоведуча Rey-na, срібна призерка Олімпійських ігор Ірина Ліщинська, чемпіон і призер міжнародних чемпіонатів з CROSSFIT, сертифікований тренер CROSSFIT lvl 1.Валентин Литвинчук, телеведучий Анатолій Анатоліч.

Kyiv Battle 2019

Традиційно головним суддею турніру був чемпіон світу, п’ятикратний чемпіон України з пауерліфтингу та сертифікований CrossFit Judge Антон Галагуз.

Третій міжнародний турнір з кросфіту Kyiv Battle 2019 об’єднав 60 професійних атлетів та 60 аматорів, які протягом двох днів змагалися за призовий фонд у розмірі 160 тисяч гривень та річний контракт з титульним спонсором Reebok.

Організатор турніру – Run Ukraine

Офіційний сайт заходу: https://kyivbattle.org/