Фестиваль “Карпатський Простір” оголошує приголомшливий лайн-ап джазової сцени “Jazz Space”. Цього року хедлайнерами стануть: французьке тріо легендарного джазового барабанщика Алі Джексона та фортепіанне тріо славетного піаніста з Нью-Йорка Аарона Голдберга.

Фестиваль “Карпатський Простір” відбудеться 4 і 5 травня 2019 року. Вперше в Україні – Тріо Алі Джексона та Тріо Аарона Голдберга зіграють на фестивалі “Карпатський Простір” в Івано-Франківську. Свіже звучання джазу від молодого австрійського бенду “Woody Black 4” в рамках білатерального року культур “Австрія – Україна: Рік культур 2019”. Серед український колективів – тріо кращої джазової піаністки України Наталії Лебедєвої зі спеціальною гостею – Лаурою Марті (“Краща співачка України” за версією журналу ELLE Ukraine 2017), які відкриють фестиваль 4 травня.

Відкриття джазової локації “Jazz Space” відбудеться 4 травня о 19:00 виступом Тріо Наталії Лебедєвої з кращою співачкою України за версією журналу “Elle Ukraine 2017” Лаурою Марті. Тріо представить нову авторську програму. Їхня музика експериментальна, орієнтована на сучасне європейське звучання, що об’єднує естетику різних джазових напрямкiв. Емоційна палітра композицій контрастна і різноманітна: від жорстких грувів до ліричних фрагментів.

Наталія Лебедєва – відома українська джазова піаністка, композиторка, аранжувальнця, бенд лідерка, викладачка, музична директорка дитячих джазових фестивалів. Тріо Наталії Лебедєвої виступить у складі з Ярославом Товарянським – контрабас, та Ярославом Борисом – барабани. Спеціальний гість проекту – Лаура Марті, відома джазова співачка, глибокий оксамитовий тембр якої не можливо ані сплутати, ані забути.

4 травня о 20:00 – Тріо Алі Джексона у складі з Емануелем Форстером – контрабас, та Андре Да Сільва – гітара.

Алі Джексон – уродженець Детройта, син відомого басиста Алі Джексона-старшого, учень велетнів джазу Макса Роуча й Елвіна Джонса. Музика Алі впізнавана своєю самобутністю, потужним свінгом, всебічним знанням стилів та історичних епох, мелодійними та інноваційними соло, характерною властивістю яких є компактність й одночасно потужна інтенсивність. Алі Джексон співпрацював зі всіма зірками джазової сцени, а також із сучасним балетом Нью-Йорка.

5 травня фестиваль “Карпатський Простір” відкриє меломанам новий звук австрійської музики та вразить найбільш вибагливих поціновувачів якісним американським джазом. Вперше в Україні тріо Аарона Голдберга (США) та квартет кларнетистів “Woody Black 4” (Австрія) – лише на фестивалі “Карпатський Простір” в Івано-Франківську.

О 19:00 австрійський квартет “Woody Black 4” відкриває другий день джазової сцени. Авторські композиції, свіжі аранжування, експерименти й нотки авангарду, вільні імпровізації та чисте, тепле звучання – ось характеристики, які об’єднали чотирьох випускників Віденського університету музики майже 10 років тому в унікальний джазовий бенд “Woody Black 4”.

О 20:00 Аарон Голдберг виконає музику зі свого свіжого альбому “At The Edge of The World” (Sunnyside Records, листопад 2018), яку зіграє разом із легендарним барабанщиком та своїм постійним партнером останніх років Леоном Паркером та відомим басистом Даґом Уейсом.

Аарон Голдберг навчався в New School for Jazz and Contemporary Music у Нью-Йорку, закінчив Гарвард та здобув ступінь магістра філософії в Університеті Тафтса. У 18 років на запрошення джазової ікони Бетті Картер приєднався до її програми “Jazz Ahead”, з чого почалася його приголомшлива кар’єра, а згодом і тривала співпраця з Джошуа Редманом, Аль Фостером, Вінтоном Марсалісом і Куртом Розенвінкелем. Голдбергу властиві пристрасть до свінгу, мелодійності та груву в поєднанні з глибоким відчуттям різних музичних культур, про що свідчать п’ять блискучих альбомів його тріо та понад 80 альбомів за його участі.

У 2013–2014 роках Аарон Голдберг активно підтримав Революцію Гідності в Україні: писав численні листи в американську та британську пресу, давав інтерв’ю, фінансово підтримував культурні й соціальні проекти.

Придбити квитки можна за посиланням: https://kontramarka.ua/uk/events/carpathian-space