Вшосте на батьківщині Тараса Шевченка відбудеться музичний, благодійний фестиваль “Ше.Fest”. Цьогорічний захід пройде 17-18 серпня в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області.

Цьогоріч для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть 10 локацій. З Музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів: ТАРТАК, KARNA, ВІЙ, Go-A, САД та інші.

На Просвітницьку галявину завітають письменники та науковці, серед яких Василь Шкляр, Сашко Лірник, Олександр Ірванець, Микола Зубков, Ірина Савченко.

Театральна сцена запропонує глядачам вистави “Сон. Комедія” творчої майстерні “Театр у кошику” (режисер Ірина Волицька, м. Львів) та “Гайдамаки” Миколаївського академічного художнього драматичного театру (режисер Євген Олійник, м. Миколаїв).

“Наша команда в шаленому темпі веде організаційну роботу і розраховує на вашу підтримку. Ми створюємо масштабний, відкритий для кожного, волонтерський проект, щоб об’єднати українців навколо власної культури, навколо спадку Тараса Шевченка, який над усе любив свою землю і заклав основу відновлення української держави!” – розповів режисер фестивалю Олександр Висоцький.

Також на учасників фестивалю чекають екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, нічна акустика, виставка народних майстрів та художників. На території “Ше.Fest” буде діяти локація для дітей Дитяча галявина. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

Вже традиційно організатори готують кулінарний сюрприз для відвідувачів – казан улюбленої страви Тараса Шевченка – борщу з карасями, яким можна буде поласувати безкоштовно.

Гасло цьогорічного “Ше.Festу” — “Під вільним небом!”.

Цитата Шевченка, яку організатори обрали для шостого фестивалю: “Я на сторожі коло їх поставлю слово”, адже українська мова і Тарасове слово – джерело нашої єдності і сили.

Ідея фестивалю – оновлення і популяризація постаті Шевченка. Від початку і донині організатори прагнуть зробити так, щоби Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість. “Ше.Fest” – це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а й бунтаря, неформала своєї епохи і водночас — надзвичайного генія. Українського і сучасного, близького та зрозумілого кожному.

Вхід вільний! Захід – безалкогольний!

Сторінка у Facebook, Instagram, Twitter