Премьер-министр Владимир Гройсман заявил, что за долги по услугам ЖКХ никто забирать квартиры у украинцев не будет.

Об этом он сказал на заседании Кабмина.

“Услышал сегодня, что нардепы Вилкул и Тимошенко с трибуны ВР сказали, что за неуплату услуг ЖКХ будут забирать квартиры. Извините за русизм, но “Типун вам на язык!” Подчеркиваю, если кто-то протянет грязные руки к квартирам украинцев, используя долги по ЖКХ, мы по этим грязным рукам дадим и защитим каждую семью”, – отметил Гройсман.

groy

Почув сьогодні, що нардепи Вілкул і Тимошенко з трибуни ВР сказали, що за несплату послуг ЖКГ будуть забирати квартири. Вибачте за русизм, але “Типун вам на язик!” Наголошую, якщо хтось протягне брудні руки до квартир українців, використовуючи борги по ЖКГ – ми по цим брудним рукам дамо і захистимо кожну родину. Також торкнемося питання ринку земель. Хочу нагадати, Юлія Тимошенко у 2008 році взяла на себе зобов’язання продавати українську землю. У мене є екземпляр цього меморандуму з підписом. Позиція нашого Уряду по ринку земель чітка – ми вважаємо, що без широкого обговорення моделі ринку земель, жодного рішення по продажу землі бути не може. Підкреслюю, що мораторій по забороні продажу земель сільськогосподарського призначення діє. Незалежно від того, буде його продовжувати парламент чи ні, він є діючим до того моменту, поки український парламент не прийме рішення про обіг земель. Ми нікому не дозволимо спекулювати українською землею і створювати таку модель ринку, яка може нанести шкоду громадянам. На сьогоднішньому засіданні ми розглянемо зміни до Податкового кодексу, який напрацьований разом з громадськістю, експертами і має чіткий антикорупційний характер. Основна увага приділена створенню комфортних умов для ведення бізнесу, ліквідації податкових ям, тіньових схем,що не дають бізнесу розвиватись – знищимо радянську систему, в якій підприємець вже з самого початку комусь щось винен. Я переконаний, що прозорість і відкритість роботи зменшать ризики корупційних проявів у всіх сферах. Зокрема ми започатковуємо нову традиція роботи Уряду – по кожному міністерству має бути напрацьований антикорупційний план із підписом міністра, і вже 9 грудня кожен міністр прозвітує про свою роботу.

Опубліковано Volodymyr Groysman 5 жовтня 2016 р.

Напомним, Верховная Рада Украины приняла закон, который урегулирует деятельность Национальной комиссии, осуществляющей государственное регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг (НКРЭКУ).