Поліція використала водяні гармати та кийки проти близько 100 мігрантів, які зайняли площу в Римі, незважаючи на наказ залишити її.

Про це повідомляє The Guardian.

Люди протестували проти того, що близько 800 мігрантів виселили з гуртожитку, в якому вони жили майже 5 років. Сотня колишніх жителів гуртожитку вирішили залишитися на сусідній площі.

Поліція заявила, що мігранти мали каністри з бензином, кидали в офіцерів каміння та пляшки, через що вони були вимушені застосувати силу. Двох людей було заарештовано.

Слід зазначити, що за даними Міжнародної організації з міграції, переважна більшість біженців та мігрантів, які досягли Європи цього року, прибули до Італії.

3072

3072 1

3072 2

3072 3

3072 4

4846

Фото: EPA

18 серпня Австрія заявила, що розмістить 70 військовослужбовців на переході “Бреннер” біля кордону з Італією для запобігання незаконній міграції в країну.
10 серпня міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка сказав, що австрійська сторона підсилює контроль на кордонах через збільшення випадків нелегального перетину кордону мігрантами.
11 травня Рада ЄС прийняла рішення, яким затвердила рекомендацію Єврокомісії про продовження тимчасового прикордонного контролю на внутрішніх кордонах Шенгенської зони.