Публічна бібліотека Нью-Йорка разом з рекламним агентством Mother використовують Instagram Stories для переказу класичних літературних творів.

Про це пише видання Engadget.

За допомогою Insta Novels керівництво бібліотеки хоче залучити молодь до читання книг або хоча б познайомити її із сюжетами найбільш культових книг.

При цьому можна навіть не читати Stories, а просто швидко перегортати, дивлячись, як персонажі рухаються по екрану, проте в першому переказі представники бібліотеки все ж вирішили використовувати текст.

Функція Insta Novels запрацювала на сторінці бібліотеки 22 серпня. Першою книгою була “Аліса в країні чудес” Льюїса Керролла. У найближчий час там можна буде побачити “Жовті шпалери” Шарлотти Перкінс Гілман і “Перетворення” Франца Кафки.

  • Американський Гарвардський університет зберігає найбільше в світі зібрання української літератури. В ньому знаходяться першодруки, яких немає в навіть Україні.
  • 3 серпня 2018 року в Києві відкрили бібліотеку для сліпих і людей із слабким зором. Вона знаходиться по вулиці Тургенєвська 83-85.