Сполучені Штати Америки не визнають незаконну анексію Криму, й про це повідомив президенту РФ Володимиру Путіну американський лідер Дональд Трамп під час їхньої зустрічі в Гельсінкі.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком. Трансляція зустрічі здійснювалась на Facebook-сторінці Глави держави.

“Я вважаю, що президент Трамп підкреслив солідарність та нашу підтримку незалежної України. Ви говорили про декларацію, яку ми зробили, не визнаючи незаконну анексію Криму. Це все походить від американських традицій невизнання незаконних анексій, починаючи з 1931-1932 року, коли не була визнана анексія Японією Маньчжурії, це декларація 1940-х років, коли не була визнана анексія Прибалтійських республік. Це політичний сигнал з нашої сторони, який має дуже велике значення, і нам це було приємно зробити, ще раз підтвердити під час зустрічі президента Трампа та Путіна в Гельсінкі”, – зазначив Болтон.

Він також подякував українській стороні за можливість і честь бути присутнім на урочистостях із нагоди 27-річчя незалежності України. “Для мене це велика честь. Я із задоволення спостерігав за всією церемонією. Дуже патріотично. І не щороку я маю можливість святкувати два Дні Незалежності в один рік. Для мене 24 серпня від сьогодні буде особливим днем”, – заявив Болтон.

зустріч1

зустріч2

зустріч3

Фото: Прес-служба Президента України

Зустріч із радником з нацбезпеки Президента США Джоном Болтоном

Тішуся що на бруківці Хрещатика ми бачили разом з нашими солдатами воїнів США, Великої Британії, Естонії, Латвії, Литви, Канади, Румунії й інших країн НАТО. Це символ нашої співпраці і мені приємно, що по праву руку від мене стояв радник з нацбезпеки Президента США Джон Болтон. Вдячний нашим партнерам за кримську декларацію, яка чітко продемонструвала позицію США щодо незаконно анексованого Росією окупованого Криму. Санкції США є мотивацією для Росії повернутися у цивілізоване суспільство. Наголошую, ці санкції є ефективними! Санкції заставляють Москву платити велику ціну за брутальне порушення міжнародного права, яке вона здійснює. Візит Джона Болтона у цей день – яскраве свідчення потужної підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні.

Опубліковано Петром Порошенком П’ятниця, 24 серпня 2018 р.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з радником президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном заявив, що агресію Росії зможе зупинити лише об’єднана позиція всього цивілізованого світу с лідерством Вашингтону.
Петро Порошенко повідомив, що товарообіг між Україною і Сполученими Штатами Америки трохи більше ніж за рік зріс на 70%.