Україна і Сполучені Штати Америки розглянуть кроки щодо недопущення втручання Росії або інших країн в українські вибори, що відбудуться у 2019 році.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, повідомляє “Укрінформ”.

“Президент Порошенко та я обговорювали це питання. Ми говорили про це під час різних зустрічей. Я розповів про те, що ми сказали росіянам з приводу того, чому вони не повинні втручатися у вибори в США та в Україні та інших місцях. Ми публічно обговорили це питання у Вашингтоні, які заходи необхідно зробити, щоб не допустити втручання РФ та інших країн… Президент Порошенко і я погодилися, що ми розглянемо ті кроки, які Україна та США можуть вжити, щоб не допустити втручання (Росії, — ред.) у вибори тут, в Україні”, – зазначив Болтон.

Він додав, що це можна зробити через правоохоронні канали та “інші механізми”.

“Це загроза (втручання у вибори – ред), яка стоїть перед кількома західними країнами. Ми чітко висловили свою позицію і готові працювати з Урядом України, щоб не допустити таке втручання тут”, – наголосив Болтон.

На початку серпня президент Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони (РНБО) провести окреме засідання з протидії втручанню Російської Федерації в майбутні вибори.
У травні помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Уесс Мітчелл заявив, що в разі подальшого втручання Росії в справи України Вашингтон і його союзники розглянуть питання про введення додаткових санкцій.