На вихідних жителям західних регіонів України синоптики прогнозують дощі, грози й зливи, на іншій території країни очікується сонячна спекотна погода.

Такі дані оприлюднив Укргідрометцентр.

Так, у суботу, 25 серпня, в західних областях очікуються грози, місцями град і шквали 15-20 м/с. Температура вдень досягатиме 28 – 30 градусів тепла.

У центральних областях – тепло й без опадів. Температура вдень становитиме +27 – 29 градусів вище нуля.

У північних й східних регіонах країни також буде тепло. Температура повітря вдень становитиме +26 – 29 градусів.

На півдні України буде спекотно й без опадів. Температура досягатиме +31 градуса.

карта1

Карта: Скріншот

У неділю, 26 серпня, у західних областях синоптики також прогнозують короткочасні дощі, грози. Вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря становитиме +22 – 28 градусів.

На решті території України без опадів. В південних регіонах температура досягатиме +34 градусів.

В центральних, північних й східних регіонах країни також буде спекотно: до +32 градусів.

карта2

Карта: Скріншот

У ніч на 16 серпня в Києві пройшла сильна гроза, в результаті чого деякі вулиці були підтоплені. У КМДА згодом заявили, що підтоплення в результаті нічної негоди центральної вулиці столиці – Хрещатика сталося через велику кількість сміття, яке закрило зливоприймальні решітки.
У Львові в п’ятницю, 17 серпня, злива, яка тривала всього декілька хвилин, затопила вулиці міста. На окремих дорогах вода досягла рівня номерних знаків автомобілів.
Увечері 18 серпня в Києві знову пройшла сильна злива, внаслідок чого вулиці міста в черговий раз цього літа перетворилися на канали.