Сьогодні на Донбасі унаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомили у прес-центрі штабу операції Об’єднаних сил.

“Упродовж поточної доби, з 7:00 до 18:00, російські окупаційні війська 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши на окремих напрямках озброєння, заборонене Мінськими угодами. Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, різних типів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, – сказано у повідомленні.

Під обстріл, зокрема, потрапили позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Південне, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Широкине.

У районах населених пунктів Красногорівка і Гранітне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів. “У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл. На жаль, протягом дня один військовослужбовець загинув і двоє були поранені”, – наголошується у повідомленні.

У штабі уточнили, що сьогодні також було зафіксовано черговий злочин російсько-окупаційних військ проти місцевого населення. Так, зранку окупанти обстріляли з артилерії калібру 152 мм село Врубівка на Луганщині. У результаті обстрілу загинув 35-річний мешканець села. Крім того, постраждали три житлових будинки та місцева школа.

ООС1

ООС

Напередодні на Донбасі під час бойових дій загинули п’ятеро українських воїнів, ще сім отримали поранення.
22 серпня у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання конфлікту на Донбасі погодили новий режим тиші. Так, “шкільне перемир’я” має розпочатися опівночі 29 серпня.