Премьер-министр Владимир Гройсман заявил, что Украина будет реализовывать совместно с Хорватией проект по поставкам газа с хорватского направления через LNG-терминал.

Об этом он написал в понедельник, 28 ноября, на своей странице в Facebook.

“Мы наметили ряд важных вопросов относительно углубления сотрудничества с Хорватией… В частности, с хорватами мы договорились о взаимодействии в энергетике – есть очень интересный проект по поставкам газа из Хорватии через LNG-терминал. Это укрепит нашу энергонезависимость”, – отметил Гройсман.

эжжэжжэз

Усім доброго ранку! Минулий тиждень був насиченим: на початку тижня я вітав нового прем’єр-міністра Хорватії Andrej Plenković в Україні, а в кінці робочого тижня відвідав Угорщину і зустрівся з колегою Orbán Viktor . Ми намітили ряд важливих питань щодо поглиблення співпраці як з Хорватією, так і з Угорщиною. Зокрема з хорватами ми домовилися про взаємодію в енергетиці – є дуже цікавий проект щодо постачання газу з Хорватії через LNG-термінал. Це зміцнить нашу енергонезалежність. З угорцями ми намітили конкретний план дій щодо розбудови доріг між нашими країнами, а також контрольно-пропускних пунктів. Ми поглибимо співпрацю в економічній і торговельній сферах. Важливим результатом моєї поїздки стало те, що Угорщина відміняє плату за візи для українців. Одним із важливих рішень Уряду у минулу середу була відміна 367 нормативно-правових актів, які стримували розвиток бізнесу. На цьому тижні ми плануємо винести на розгляд і затвердити Концепцію реформи МОЗ. Це рішення широко обговорювалося серед багатьох експертів і громадкості. Результатом змін у МОЗ стане збільшення тривалості життя і профілактика хвороб, а також підвищення соцстандартів для медиків. Ми можемо повторити успіх інших країн. Ми переходимо від популістської риторики про те, що все пропало, до риторики успіху, якого ми обов’язково досягнемо щоденною і важкою працею. Я зі свого боку налаштований на результат і буду робити все, щоб урядова команда працювала результативно.

Опубликовано Volodymyr Groysman 27 ноября 2016 г.

Справка. LNG (от английского Liquefied Natural Gas) или СПГ-терминал (сжиженный природный газ) – наиболее знаменитый проект постройки терминала по приему сжиженного газа в Одесской области.

24 ноября директор департамента производства “Укртрансгаза” Евгений Тодоров заявил, что ПАО “Укртрансгаз” готовится к подписанию договоров с пятью европейскими компаниями относительно транспортировки и хранения в украинских хранилищах природного газа (ПГХ).
15 ноября в “Укртрансгазе” заявили, что российский газовый монополист “Газпром” снова нарушает обязательства по транзиту газа, поставляя топливо в Европейский союз с несоблюдением контрактного давления на границе с Украиной.
В сентябре стало известно, что Антимонопольный комитет Украины (АМКУ) требует в судебном порядке от ПАО “Газпром” (РФ) суммарно 172 млрд грн, включая штраф и пеню за его несвоевременную уплату.
Премьер-министр Украины Владимир Гройсман в сентябре заявил, что добычу собственного газа Украина должна увеличить на 7 млрд кубометров за 5 лет.