Президент Польщі Анджей Дуда привітав Петра Порошенка та українців із 27-ю річницею незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

“Хочу запевнити вас у повазі до українського народу, який наполегливо будує незалежну державу та готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права та збройної агресії з боку сусіда. Хочу наголосити на незмінній підтримці Республікою Польща суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Виразом цього є ініціативи, прийняті в цій сфері на форумі Ради безпеки ООН, ОБСЄ, Європейського союзу (ЄС) та НАТО”, – зазначається у вітанні.

Президент Польщі відзначив, що його країна і надалі працюватиме на благо зміцнення відносин України з ЄС і НАТО, а також підтримуватиме реалізацію амбітних внутрішніх реформ, “що наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях”.

Він підкреслив, що Україна як сучасна держава, з добре функціонуючою економікою – є в інтересах Польщі та Європи.

“Маю надію на досягнення позитивних результатів також в діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії. Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України повинно будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей”, – зауважив президент Польщі.

Дуда и Порошенко

Фото: прес-служба АП

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган привітав українського лідера Петра Порошенка і українців з 27-ю річницею незалежності України та запевнив у підтримці територіальної цілісності та суверенітету нашої країни.
Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр надіслав вітання Президенту Петру Порошенко і українського народу з нагоди Дня Незалежності України.
Лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін привітав Президента Петра Порошенка і українців з 27-ю річницею незалежності України.
Президент США Дональд Трамп привітав Петра Порошенка з Днем Незалежності.