Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з радником президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном заявив, що агресію Росії зможе зупинити лише об’єднана позиція всього цивілізованого світу с лідерством Вашингтону.

Трансляція зустрічі здійснювалась на Facebook-сторінці Глави держави.

“Ваш візит у цей день – я думаю, що це яскраве свідчення потужної підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні. Я би хотів подякувати за декілька подій, які трапилися останніми тижнями. Подякувати за Кримську декларацію, яка чітко продемонструвала позицію США відносно незаконно анексованого Росією Криму… Хотів би подякувати за санкції. Санкції, які введені США проти Російської Федерації… Хочу наголосити, що Москву не зупинять футбольні чемпіонати, не зупинять весільні танці, не зупинять подарунки газових потоків. Москву зупинить об’єднана потужна позиція цивілізованого світу з глобальним лідерством наших партнерів Сполучених Штатів Америки”, – наголосив Порошенко.

Президент додав, що санкції є ефективними і змушують Москву платити велику ціну за грубе порушення міжнародного права, яке вона здійснює протягом останніх 4,5 років.

“І це не є покарання. Це є мотивація для Росії повернутися в цивілізоване суспільство, прибрати свої війська з Криму та Донбасу, не застосовувати хімічну зброю проти інших держав, здійснювати цивілізовану зовнішню політику, шанувати і поважати міжнародне право”, – зазначив Порошенко.

Порошенко

Зустріч із радником з нацбезпеки Президента США Джоном Болтоном

Тішуся що на бруківці Хрещатика ми бачили разом з нашими солдатами воїнів США, Великої Британії, Естонії, Латвії, Литви, Канади, Румунії й інших країн НАТО. Це символ нашої співпраці і мені приємно, що по праву руку від мене стояв радник з нацбезпеки Президента США Джон Болтон. Вдячний нашим партнерам за кримську декларацію, яка чітко продемонструвала позицію США щодо незаконно анексованого Росією окупованого Криму. Санкції США є мотивацією для Росії повернутися у цивілізоване суспільство. Наголошую, ці санкції є ефективними! Санкції заставляють Москву платити велику ціну за брутальне порушення міжнародного права, яке вона здійснює. Візит Джона Болтона у цей день – яскраве свідчення потужної підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні.

Опубліковано Петром Порошенком П’ятниця, 24 серпня 2018 р.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у серпні підписав оборонний бюджет країни на 2019 фінансовий рік. На витрати на національну оборону США закладені 716 млрд доларів. Крім того, 250 млн доларів передбачено на допомогу Україні в галузі безпеки.
20 серпня Дональд Трамп назвав основні умови для зняття санкцій з Російської Федерації. За його словами, зазначене питання може бути розглянуто, тільки якщо Кремль почне робити кроки для співпраці з Вашингтоном по Сирії та Україні.